VIDEO DANA

Baja Mali Knindza – Bozic je

Tekst dodje ovde

BMW: Imamo najbolje dizele

BMW: Imamo najbolje dizele

Član Upravnog odbora BMW zadužen za razvoj Klaus Frehlih istakao je da bavarska kompanija nema nameru da se u skorijem periodu odrekne dizela.

Dizeli su već godinama ozloglašeni u automobilskoj industriji, posebno od izbijanja “Dizelgejt” afere u Volkswagenu, zbog čega su se mnogi prozvođači fokusirali na razvoj benzinaca i elektrifikaciju.

Poslednji primer u nizu je nemački Porsche koji je odlučio da zauvek izbaci dizel agregate iz svojih automobile. Međutim, BMW nema sličnih namera, štaviše, tvrdi da ima najbolje dizel motore u ponudi.

Ali, dok četvorocilindarski i šestocilindarski agregati za sada imaju bezbednu budućnost, upitan je položaj najsnažnijih jedinica poput one iz M550d xDrive.

Taj 3,0-litarski quad-turbo se smatra najsnažnijim šestocilindarskim dizelom u industriji, ali je ugrožen zbog sve striktnijih ekoloških normi.

Stoga iz BMW najavljuju da bi dizel motori mogli da budu svedeni na jednostavniji izbor, pa bi 3,0-litarska jedinica umesto singl, tvin ili quad-turbo konfiguracija mogla da ostane na samo jednoj.

U međuvremenu, BMW još nije odlučio da li će ponuditi dizel motor u novom X5 u SAD, za sada je moguć samo u benzinskim xDrive 40i i xDrive 50i vezijama, dok se plug-in hibrid sprema za 2021.

PODELI VEST SA PRIJATELJIMA

OSTAVI KOMENTAR NA VEST

Your email address will not be published. Required fields are marked *